Pokerfood blog

2019. január 26. - Hozzászólások száma: 0

Hamarosan elindulnak hulladékmentes szállítási lehetőségeink! Vegyen részt a próbaüzemben, és mesés kedvezményt adunk a megrendelt ebédje árából!

2018. december 31. - Hozzászólások száma: 0

Az új évet illik úgy kezdeni, hogy az ember végiggondolja, mit szeretne másképp csinálni, mint az előző évben. Lássuk, melyek a leggyakrabban megfogalmazott újévi fogadalmak?!

2018. december 22. - Hozzászólások száma: 0

A karácsonyi időszak legkedveltebb itala a forralt bor. Több mint ital, hiszen egyre inkább szimbólummá válik: a meghittség, a befelé fordulás, a hideg téllel dacoló melegség szimbóluma. És mint minden szimbólumnak, a forralt bornak is jár a megfelelő körítés, hogy megadjuk a módját a fogyasztásának!

2018. november 19. - Hozzászólások száma: 0

Manapság a karácsony már sokkal inkább az ajándékozás kényszeréről, az ajándékok utáni rohangálásról, a vendégvárásról, főzésről, és a vendégek utáni elpakolásról szól. Hogyan segíthet a Pokerfood megteremteni a stresszmentes karácsonyt?

2018. november 1. - Hozzászólások száma: 0

A sztrapacska szlovák eredetű tésztaétel. Mifelénk is elterjedt az utóbbi időben, de történt egy kis nyelvészeti malőr...

2018. szeptember 14. - Hozzászólások száma: 0

A balkán legjellegzetesebb ételei a darált húsból készült, grillezett húspogácsák, kolbászocskák. Ezeket Romániában micsnek hívják, a volt jugoszláv utódállamokban pedig csevapcsicsának illetve plyeszkavicának. Ha még keletebbre megyünk, akkor kebab a neve. De miből készülnek és mi a különbség közöttük?

2018. augusztus 8. - Hozzászólások száma: 0

Saját tapasztalatból mondhatjuk, hogy az idén jól megy a Balaton környéki vendéglátóhelyeknek, de a hivatalos statisztikák is azt mutatják, hogy tele a tó. Ami a legfeltűnőbb azonban az az, hogy elérte a gasztroforradalom a magyar tengert. A minőség tényleg sokat fejlődött, a sok hangzatos duma viszont idegesítő.

2018. július 9. - Hozzászólások száma: 0

A mák az egyik legmagyarabb étel-alapanyag. Nemzeti ételünknek tekintjük a mákos bejglit, noha az osztrák, a pozsonyi kiflit, noha az csehszlovák, és a mákos gubát, no az tényleg magyar. Persze nem kell hogy zavarjanak minket a statisztikák, ha nemzeti identitásépítésről van szó - komolyan! - a tudat a fontos. A statisztikák szerint csak másodikak vagyunk mákfogyasztásban Európában, megelőznek minket a csehek. Vizsont máshol valóban nem elterjedt ez az ételalapanyag, ezért sok a félreértés, sőt, még börtön is járhat egy szép adag mákos guba elfogyasztásáért.

2018. június 25. - Hozzászólások száma: 0

A lángos a legmagyarabb street food. Egyre népszerűbb világszerte és itthon is reneszánszát éli. De mennyire magyar? A világban számtalan hasonló gyorsétel terjedt el, sőt, a magyar lángosnak sem egy válfaja ismert. 

2018. június 19. - Hozzászólások száma: 0

Az egyik legnépszerűbb magyar regény, a Tüskevár nem csak a tökéletes, klasszikus nyári vakáció ősképe, lapjain nem csak a vad és kalandokkal teli berek elevenedik meg, de a Tutajos és Matula által főzött ételek íze is örökre beivódott az olvasó gusztusába, mintha csak mi magunk is ott falatoztunk volna velük.

2018. június 3. - Hozzászólások száma: 0

Ambivalens érzelmeket táplálunk a saját múltunk, vagy éppen a szüleink múltja iránt. Egyszerre érzünk nosztalgiát, és egyszerre szégyelljük azt vélt esetlensége, bénasága miatt.

2018. május 13. - Hozzászólások száma: 0

A legtöbb ember számára az élelmiszereken feltüntetett kalóriaértékek teljesen semmitmondóak. Mit lehet tenni azért, hogy a népek ne tömjék tele magukat felesleges energiával, amit nem is dolgoznak le, és a vége úgyis az elhízás?

2018. április 30. - Hozzászólások száma: 0
2018. április 15. - Hozzászólások száma: 0

A Cézár-saláta az egyik legismertebb étel. Különlegessége, hogy pontosan ismerjük megalkotásának időpontját, és megalkotójának a nevét. Te is tudod?

2018. április 7. - Hozzászólások száma: 0

A nasi goreng Indonézia kedvenc étele. Szó szerint sült rizst jelent. 

2018. április 1. - Hozzászólások száma: 0

A tojás a húsvéti ünnepkör legalapvetőbb jelképe. Miért kapcsolódik a tojás a húsvéthoz? Mi köze Jézus feltámadásához?

2018. március 25. - Hozzászólások száma: 0

A címben szereplő mondást ugyan nem mi találtuk ki, de nagyon frappáns, és kifejezi az új helyzetet, ami arról szól, hogy kezd újra divatba jönni a leves. Ázsiai utcák szokványos kelléke a levesárus, ahol üzletemberek, turisták jutnak gyors ebédhez. Felénk is kezdenek elterjedni már a levesbárok, ami üdítően színesíti a nyugatról jött hamburger uralta street food piacot. Persze levest enni nem csak az utcán lehet...

2018. március 11. - Hozzászólások száma: 0

Még mindig vannak sokan, akik az ételallergiát gyerekes hisztinek, úri huncutságnak, esetleg női szeszélynek tartják, pedig lassan hozzá kell szokni ahhoz, hogy az allergia különböző fajtáinak a terjedését kőkemény statisztikai adatok támasztják alá.

2018. február 19. - Hozzászólások száma: 0

A batáta, magyarul édesburgonya. Felénk is egyre elterjedtebb, de talán még van, aki nem ismeri. Az alföldi homokos talajon kiválóan lehet termeszteni, sokan termesztik is, tehát valószínű, hogy meghonosodik hamar felénk is.

2018. február 1. - Hozzászólások száma: 0

Ebben a blogban szeretünk finom ételekről, gasztronómiai érdekességekről hírt adni, de sajnos néha fontos a táplálkozással járó veszélyekről is szót ejteni. Napjainkban az üzletekben kapható élelmiszerek többségében található tartósítószer. Mi ezeknek a hatása? Hogyan kerülhetjük el a veszélyeket?

2018. január 6. - Hozzászólások száma: 0

Vízkereszt a karácsonyi ünnepkör vége, ilyenkor bontjuk a karácsonyfát, a farsang kezdete, ami hagyományosan a disznóvágások, lakodalmak, mulatságok ideje. Ennek praktikus okai is voltak, hiszen ilyenkor a nagy hidegben nem romlott meg a sok húsétel. Vízkereszt és a farsang a kocsonyakészítés ideje.

2017. december 22. - Hozzászólások száma: 0

Karácsony a meghittség időszaka. Biztos? Nem inkább a túlzásoké? Be akarjuk pótolni az utolsó pillanatban mindazt, amit elmulasztottunk az év során. Jókívánság az utolsó szomszédnak is, ajándék a házimacskának is, szeretet, szeretet, szeretet, és persze evés nyakló nélkül.

2017. december 13. - Hozzászólások száma: 0

Sokak életét teszi kényelmetlenné a candida gomba elszaporodása. Mivel nagyon egyértelmű kapcsolat van a candida túlszaporodása és a táplálkozási szokásaink között, ezért könnyen helyreállítható az egyensúly a megfelelő diéta beállításával.

2017. december 9. - Hozzászólások száma: 0

A taco egy mexikói gyorsétel. Kukoricalisztből vagy búzalisztből készült tortillába csavarnak vagy csak hajtanak zöldséges, húsos tölteléket. A tölteléknek és a tortillának a jellegétől függően nagyon változatos formái léteznek.

2017. december 2. - Hozzászólások száma: 0

A falafel golyó nem húsból készült fasírt, hanem babból, szójából vagy sárgaborsóból, de leginkább csicseriborsóból készül. 

2017. november 14. - Hozzászólások száma: 0

A Waldorf saláta végre egy olyan étel, amelynek eredete nem vész a múlt homályába: mert napra pontosan tudjuk a születésének idejét és alkotójának a nevét…

2017. november 5. - Hozzászólások száma: 0

Nem kell sokat magyarázni senkinek, hogy az idősek megbecsülése az egyik legfontosabb alapja a civilizációnak. Ennek ellenére sok idős ember kénytelen méltatlan körülmények között eltölteni az időszakot, ami élete aktív fele után következik.

2017. október 31. - Hozzászólások száma: 0

A tej a pásztorkodó társadalmak alapvető élelmiszere volt ki tudja mióta. Indiában a tehén és a teje is szent. A XX. századi orvostudomány egyik magától értetődő alapvetése volt, hogy a tej egészséges, mert sok kalcium van benne. Mára feje tetejére állt minden. Egyre több emberről mutatható ki, hogy tejérzékeny, és a többieknek sem biztos, hogy jót tesz a tej fogyasztása.

2017. október 28. - Hozzászólások száma: 0

A bio élelmiszerek divatja töretlenül terjed, lássuk, mi van ennek a hátterében? Mitől lesz egy élelmiszer bio, és megéri-e megvenni a drágább bio terméket? Mennyi bio alapanyagot használ a Pokerfood?

2017. október 15. - Hozzászólások száma: 0

A sztroganoff az egyik legízletesebb orosz eredetű étel. A csíkokra vágott húst elősütik, majd mustáros, tejfölös mártásban összefőzik a dinsztelt hagymával és gombával.