Karácsonyi almatorta recept

 
 

Mi mást adhatna ajándékba egy ebédszállító cég karácsonyra, mint receptet? Fogadjátok szeretettel! Próbáljátok ki az ünnepek alatt! Miért ezt a receptet választottuk? Mert nagyon egyszerű, gyors, egészséges és mégis hamisítatlan karácsonyi hangulata van. 

Az almatorta ideális délutáni sütemény kávéhoz vagy teához. De önmagában is megállja a helyét, ha egy kicsit tuningolod valamilyen krémmel, tejszínhabbal, vagy lekvárral. Ha az általunk megosztott receptnél maradsz, akkor tejérzékenyek is fogyaszthatják, hiszen vaj helyett olaj van benne, amitől a tészta ráadásul még selymesebb is lesz. 

Hozzávalók
20 dkg liszt 
5 dkg darált dió vagy mandula 
2 teáskanál sütőpor 
2 teáskanál őrölt fahéj  
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (opcionális) 
4 egész tojás 
1,5 dl semleges ízű olaj (semmiképpen sem olíva) 
20 dkg nádcukor 
4 db zöldalma lereszelve - kiegészíthetjük sárgarépával, sőt sütőtökkel is 
10 dkg aszalt gyümölcs: datolya, mazsola vagy ki mit szeret 
csipetnyi só 
kevés zsiradék a tortaforma kikenéséhez 

Elkészítés
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, lereszeljük, és enyhén kinyomkodjuk. A tésztia többi hozzávalóját összekeverjük, először a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Felkeverjük az egész tojást a sóval, a cukorral, majd elkeverjük a liszttel és az olajjal. Hozzáadjuk az almát és az aszalt gyümölcsöket. A bekevert tésztát kb. 26 cm-es kikent és belisztezett tortaformába vagy kuglófsütőbe öntjük, a tetejét vékony almaszeletekkel díszíthetjük, ha szeretnénk, de aki a homogénebb sütiket szereti, el is hagyhatja. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük. 

Jó étvágyat, és kellemes ünnepeket kívánunk a karácsonyi almatortához! 
 

 

És ha most épp nincs kedve főzőcskézni, tekintse meg étlapunkat, és válasszon egy egészséges ebédet magának akár már holnapra! >>>