A Pokerfood rendszerének egyik legfontosabb motívuma, hogy nincs azonnali rendelés, az ebédet a vásárlóink előző nap 10 óráig rendelhetik meg. De akár hét hétre előre is rendelhetnek. Ennek természetesen részben technikai okai vannak, de nem mehetünk el amellett sem, hogy az előre rendelés számos előnnyel jár mind a megrendelőkre, mind a környezetre nézve.
1) Ha előre tudjuk, hogy melyik ételből mennyi rendelés érkezett, akkor az alapanyagok beszerzésénél költséghatékonyabban tudunk eljárni. Kevesebb lesz a hulladék és a felesleges munka.
2) A kiszállításnál a futárok optimalizálni tudják az útvonalukat, ezért kevesebb üzemanyag fogy, kevesebb ideig tart a kiszállítás, ez pedig kihatással van az árakra.
3) Előre rendelés esetén a vevők megfontoltabban össze tudják vetni az étlapot az igényeikkel, ezért változatosabb és egészségesebb menüt állíthatnak össze maguknak, mint akkor, ha gyorsan, az ebédszünet elején kell döntést hozni.
A témával kapcsolatos további olvasnivalók:
Ugye nem vagy impulzusvásárló? | Mekkora az ételkiszállítás ökológiai lábnyoma? | Azonnal enni? |